| Kolbászos-krumplis tepsis hús receptEgytálételek Hozzávalók: 8 nagyobb burgonya 3 fej vöröshagyma 2 sárgarépa 1 húsos paprika 1 nagyobb paradicsom 1 evőkanálnyi sertészsír 2 kicsontozott csirkemell 2 egész csirkecomb 15 dkg házi kolbász 20 dkg házi szalonna A tejfölös öntethez: 2-3 dl tejföl 1 evőkanál liszt 1 teáskanál fűszerpaprika só A csirkehús pácolásához: 1 gerezd zúzott fokhagyma 1 teáskanál bazsalikom 1 teáskanál kakukkfű só étolaj bors Elkészítés: A húst kisebb darabokra vágjuk. Finomabb, szaftosabb lesz az étel, ha a húsokat már előző este bepácoljuk. A burgonyát és a répát karikára vágjuk, kizsírozott tepsibe terítjük kb. a 3/4 részét, rárakjuk a bepácolt húst, a karikára szelt hagymát, leöntjük a páclével, rászórjuk a karikára szelt kolbászt, kb. 10 dkg vékony csíkokra vágott szalonnát, a karikára szelt paprikát és paradicsomot, majd beborítjuk a maradék karikázott burgonyával és sárgarépával. Megszórjuk sóval, és fóliával letakarva körülbelül 45 percre a sütőbe tesszük. Ha a hozzávalók megpuhultak, ráöntjük a tejfölös öntetet. A megmaradt szalonnát bőréig bevagdossuk, és az étel közepére tesszük. Fólia nélkül a szalonna pirosodásáig sütjük. Tálaláskor cikkekre vágott főtt tojással, paradicsom- és paprikakarikákkal, illetve petrezselyemzöldjével díszítjük. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |