| Kolbászos-csirkés nyársak friss salátával receptHúsételek Hozzávalók: 2-4 db. csirkemell filé, 10-12 dkg. szeletelt füstölt húsos szalonna (ha van bacon), 12-15 dkg. csiperkegomba fejek, 2-4 szem kisebb vöröshagyma ( gyöngyhagyma), 1 pár debreceni páros kolbász, 3 evőkanál olíva olaj (étolaj), csipetnyi só. Elkészítés: A csirkemelleket kisebb darabokra vágjuk, amit egyenként a vékonyra szeletelt húsos szalonnába csavarunk. A debreceni párost vágjuk apróbb darabokra - ami kb. 3-4 darab szálanként. A gombafejeket megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük (lehetőleg azonos nagyságúakat válasszunk). Most szokásos módon nyársra húzzuk a húst, a gombafejeket és a vöröshagyma fejeket is (összesen 2-4 nyárs, a személyektől függően), majd olajjal meglocsoljuk,vagy abban megforgatjuk. Lecsöpögtetés után enyhén megszórjuk sóval és parázson készre sütjük. Friss salátával tálaljuk. A rozskenyér jól illik hozzá. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |