| Kókuszos szederlekvár receptHozzávalók: 1,25 kg szeder, 1 zacskó zselésítő por,(dzsemfix 3:1) 35 dkg cukor (vagy annak megfelelő édesítőszer=300g fruktóz vagy 25ml folyékony édesítő) Elkészítés: Az gyümölcsöt megmossuk, megtisztítjuk. Összeturmixoljuk (én botmixerrel csináltam). Az összeturmixolt gyümölcsöt edénybe rakjuk, hozzáadjuk a zselésítő port, és a cukrot, majd forraljuk fel, állandó kevergetés mellet pár percig forraljuk, ezután rakjuk bele a kókuszreszeléket, forraljunk rajta még egyet és töltsük bele az üvegekbe, majd rögtön zárjuk le a tetejüket. 5 percre borítsuk fejtetőre, majd mehet be a spejzba. Tanácsok: Ha édesítővel készítjük, akkor cukorbetegek is fogyaszthatják, de a fruktózt vagy a folyékony édesítőt csak a forralás után tegyük bele. Fogyókúra mellé is tökéletes "nasi". Aki nem szereti benne a magokat, az turmixolás után szűrje le. A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |