| Kókuszos sütike receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók a tésztához: (20x25 cm-es tepsihez) - 4 tojás - 13 evőkanál kristálycukor - 1 dl olaj - 1 dl tej - 13 evőkanál sima liszt - 1 csomag sütőpor - 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor - 1 evőkanál tej A krémhez: - 5 dl tej - 5 evőkanál cukor - 3 evőkanál liszt - 1 csomag vaníliás cukor - 20 dkg kókuszreszelék A tetejére: - 10 dkg étcsokoládé - 1 evőkanál olaj De lehet rátenni csokimázat is, ha van jól bevált máz receptetek. Elkészítés: 1.A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük az olajat és a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet is. Két részre osztjuk: az egyikbe belekeverjük a 2 evőkanál kakaóport és az 1 evőkanál tejet. Vajjal kikent, lisztezett tepsibe öntjük a barna tésztát, majd előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben épp csak addig sütjük, amíg a teteje picit megszilárdul (nem kell megsütni teljesen). Nálam 5 perc sütés volt, de ez sütőtől függően eltérhet. 2. A krémhez a tejben simára keverjük a lisztet és a cukrokat, majd felforraljuk és besűrítjük - közepesen sűrű legyen. Majd belekeverjük a kókuszreszeléket is. 3. Amikor picit sült a barna tészta, kivesszük a sütőből, rákenjük a főzött kókuszkrémet, erre rásimítjuk a világos tésztát, majd visszatesszük a sütőbe. 180 fok légkeveréses (hagyományos sütőben is lehet). Nálam kb. 15 percig sült így, de ez csak tájékoztató jellegű - ha szép aranybarna a teteje, akkor megsült. 4. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, elkeverjük az olajjal, majd rásimítjuk a kihűlt tésztára. 5. Ha a csoki megdermedt a tetején, szeletelve tálaljuk. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Cucicsillag Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |