| Kókuszos banántorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 26 cm átmérőjű csatos tortaformához Kevés zsiradék Sütőpapír Piskótatészta: 100 g darabolt mogyoró 30 g lágyvaj vagy margarin 5 tojás (közepes méretű) 150 g cukor 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor 150 g liszt Fél csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor Rumos szirup: 100 ml víz 150 g cukor 100 ml rum Puding: 1 tasak Dr. Oetker Eredeti Vanília ízű pudingpor 350 ml tej Krém: 70 g porcukor 600 g hideg habtejszín 2 tasak Dr. Oetker Habfixáló 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor Ezenkívül: Fél üveg meggybefőtt (kb. 180 g) 3 evőkanál kókuszreszelék 3 banán 3 evőkanál sárgabarack lekvár 2 evőkanál víz Elkészítés: Előkészítés: A mogyorót egy teflonbevonatú serpenyőben zsiradék nélkül aranysárgára pirítjuk, és egy tányéron hagyjuk kihűlni. Közben a vajat egy kis edényben felolvasztjuk, és kihűtjük. A sütőt előmelegítjük. A 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazzuk, és az alját sütőpapírral kibéleljük. Elkészítés: A tojásokat egy keverőtálban konyhai robotgéppel a legnagyobb fokozaton egy perc alatt habosra verjük. A vanillincukorral elkevert cukrot állandó keverés mellett 1 perc alatt hozzáadjuk, és a masszát további 2 percet verjük. A lisztet és a sütőport összekeverjük, átszitáljuk, és a legalacsonyabb fokozaton keverve hozzáadjuk. Végül a mogyorót és a vajat is hozzáadjuk. A tésztát a tortaformában elsimítjuk. A formát a sütőben a rácsra helyezzük. Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve) Gáz: 2-3-as fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 30 perc A tortaforma oldalát levesszük, és a kisült tésztát sütőpapírral beborított süteményrácsra borítjuk. Eltávolítjuk a sütőforma alját, és a piskótát kihűtjük. Óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, és vízszintesen kettévágjuk. A vizet a cukorral egy lábasban felforraljuk, és a rumot elkeverjük benne. A pudingot a csomagoláson lévő leírás szerint, de csak 350 ml tejjel, készítjük el. A meggybefőttet egy szűrőn lecsepegtetjük. A kókuszreszeléket teflonbevonatú serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, és egy tányéron hagyjuk kihűlni. A porcukrot átszitáljuk, hozzáadjuk a habfixálót, és a tejszínnel valamint a porcukorral kemény habbá verjük. A hab 1/3 részét csillag formájú kinyomóval ellátott nyomózsákba töltjük, és hideg helyre tesszük. Az alsó piskótalapot tálcára helyezzük, és a rumos szirup felével átitatjuk. A még meleg pudingot elsimítjuk rajta. Két banánt meghámozunk, karikákra vágjuk, és a meggy felével a pudingon egyenletesen elhelyezzük. A gyümölcsöt a tejszínes krém felével bevonjuk. Ráhelyezzük a másik piskótalapot. Óvatosan rányomjuk, és meglocsoljuk a maradék sziruppal. Rásimítjuk a megmaradt tejszínes krémet. A torta peremére a nyomózsákból tejszín-csillagokat nyomunk. A maradék banánt is felkarikázzuk, és a megmaradt meggyel együtt a torta közepét kidíszítjük. A lekvárt szitán áttörjük, vízzel felfőzzük, és egy sütőecsettel a gyümölcsre kenjük. A gyümölccsel be nem fedett részre rászórjuk a kókuszreszeléket. A tortát 2-3 órára hűtőbe helyezzük. Tanácsok: Tipp: A tortát már előző nap is elkészíthetjük. A receptet beküldte: engleranita Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |