| Kocsonya disznóhúsból, kondorosi módra Imre gusztusa szerint v1.0 receptEgytálételek Hozzávalók: 4 db füstölt hátsó disznóláb (a hentessel fölvágatva) 1 db füstölt első csülök 4-5 gerezd fokhagyma 1 nagyobb fej vöröshagyma 15-20 szem feketebors 2-3 babérlevél szükség szerint só A tálaláshoz: tányéronként 1-1 gerezd durvára vágott fokhagyma őrölt erőspaprika ---------------------------------------------- Elkészítés: A füstölt húsokat előző nap beáztatom, nehogy a drága ételt a sok só tönkre tegye. Utólag sózni még mindig jobb, mint kiönteni az egészet. Másnap annyi vízben, amennyi bőven ellepi, fölteszem főni. Hozzádobom a fokhagyamákat, a vöröshagymát, a babérleveleket és a feketeborsot. Lefedve, lassú tűzön (90-95 fokon főzöm), amíg puha nem lesz, és a csontok maguktól ki nem jönnek a húsból. Szükség szerint sózom. Leszűröm (a lé nagy valószínűség szerint tele van csontszilánkkal). A fölös zsírt is leitatom a tetejéről. A húsokat kicsontozom. Tálalás: Minden tányér aljára 1-1 gerezd durvára vágott fokhagymát teszek, meghintem az őrölt erőspaprikával. A tetejére teszem a húsokat (arányosan elosztva, jusson a lábból és a csülökből is minden tányérba egyaránt). Óvatosan rámerem a levet, nehogy a nyers fokhagyma és pirospaprika fölkavarodjon. Hagyom kihűlni őket. Ha megdermedt, fogyasztható is: a tányérból, óvatosan egy másik tányérba átfordítom, így a fokhagymás, paprikás alj kerül a tetejére. Csodálatos az esztétikai élmény is, hát még az íze! A paprika csípőssége és a fokhagyma íze a tetején erőteljes, lefelé haladva fokozatosan enyhül, az aljára teljesen megszűnik. Egyszerűen tökéletes ízharmónia! ---------------------------------------------- Tanácsok: Jó étvágyat kívánok! (Minden észrevételt és kiegészítést köszönettel fogad Imre) Elkészítési idő: 180 perc Kalóriatartalom: kevés kcal Szénhidráttartalom: kevés gramm Zsírtartalom: sok gramm A receptet beküldte: szimre Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |