| Klasszikus mézes házi krémes receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5 ek tej 1 db tojás 15 dkg porcukor 5 dkg vaj 1 ek méz 40 dkg liszt 1 tk szódabikarbóna A krémhez: 1 l tej 3 csomag vaníliás krémpor 25 dkg kristálycukor 1 csomag vaníliás cukor 12,5 dkg margarin 25 dkg vaj 3 csomag tejszín 2 csomag habfixáló Elkészítés: A tejhez hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a vajat és a mézet. Alaposan összekeverjük, majd felfőzzük. A forró keverékhez hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, simára keverjük, majd jól összedolgozzuk és kétfelé osztjuk a tésztát. Mindkét adag tésztát négyszögletes lappá nyújtjuk, majd külön-külön megsütjük és hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet: a tejben elkeverjük a vaníliás krémport, a cukrot és a vaníliás cukrot, és sűrűre főzzük, majd a még forró krémben vegyítjük el a margarint. Hagyjuk kihűlni, aztán hozzákeverjük a vajat is. A tejszínben eldolgozzuk a habfixálót, majd verjük kemény habbá. A kész krémet az egyik, már kihűlt süteménylapra kenjük, ráteszünk egy vastag réteg tejszínhabot, majd letakarjuk a másik lappal. A tetejét porcukorral megszórjuk. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |