| Kisvakond-süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 4 tojás 180 g cukor 1 cs.vanillin-cukor 180 g liszt 1 tk kakaópor 1 tk sütöpor 200 g túró Töltelékhez: 150 g cukor 4 banán 60 g csokireszelék 3 zselatin lap 500 ml tejszín Elkészítés: Tészta: Válasszuk el a tojások sárgáját és fehérjéjét. A sárgáját 4 teáskanál vízzel, a cukorral és a vanillin-cukorral habosra keverjük. A fehérjét keményre ütjük és összekeverjük a sárgájából készített masszával. Hozzáadjuk a lisztet, kakaót és a sütöport. Óvatosan összekeverjük az egészet. Bezsírozzuk a sütöformát, a sütöt 180 fokra felmelegítjük. A masszát a sütöformába töltjük, majd simára egyengetjük a tetejét. A sütési idö: 25 perc. Töltelék: Egy banánt összenyomunk. Turóval, cukorral és a csokireszelékkel összekeverjük. A zselatint elkészítjük és a masszába keverjük. Ezután kb. 20 percre a hüvösre tesszük. A tejszínt felverjük és a masszába tesszük. A többi banánt meghámozzuk és keresztben elfelezzük. A tortalapot egy picit (kb. 0.5 cm mélyen) kimélyítjük. Tegyünk zsemlemorzsát egy tálba. A banánokat tegyük a süteményre, a sima oldal legyen alul. Ezután a tejszín-túró krémet halmozzuk kupolásan a sütire. Ez így olyan lesz, mint egy igazi kerek torta. Aztán jön a zsemlemorzsa a krémre. Kissé megnyomogatjuk. Ezután a sütit tegyük a hüvösre, amíg a krém eléggé szilárd nem lesz. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: nefis Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |