| Kínai kel saláta zöldfűszerekkel receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 4 före : 1 db közepes kínai kel 1 db közepes vöröshagyma zöldfüszerek : zsázsacsíra, metélöhagyma, finomra vágott petrezselyemlevél, pár levélke kakukkfü, citromfü finomra vágva, kaporevél - vagy bármi más kedvelt zöldfüszer apróra vágva 4 ek almaecet,1 kk tengeri só, 1 ek cukor ( vagy édesítöszer, esetleg méz ) Elkészítés: A kínai kelt leveleire szedjük, folyó vízben megmossuk, lecsepegtetjük. A vastag levéleret kivágjuk középen. Ezt a vastag részt nagyon finom szálkásra szeleteljük egy éles késsel és egy szép üveg salátástálba tesszük. Finom karikára szeleteljük a vöröshagymát, azt is rátesszük. Összekeverjük, enyhén sózzuk, cukrozzuk( de ez el is hagyható ), a kiengedett levet nem öntjük ki. Vizet pluszban semmiképpen nem teszünk rá. Negyedóra múlva beletesszük az ecetet és a kb. 1 cm -es csíkokra vágott többi levélrészt. Jól összekeverjük, meghintjük a finomra vágott zöldfüszerekkel. Fél órára hidegre tesszük, hogy összeérjen. Jó étvágyat ! Tanácsok: Savanyúságként bármihez jól illik. Ha gazdagítjuk sonkával, joghurttal, sajttal stb.,akkor föételként is fogyasztható. Jó étvágyat kívánok hozzá ! A kalóriatartalom 1 före vonatkozik. Fénykép a naplóm 223. bejegyzésénél található. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 30 kcal A receptet beküldte: kovacserika2 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |