Tutireceptek.hu fejléc

Kínai kel saláta zöldfűszerekkel recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
4 före :
1 db közepes kínai kel
1 db közepes vöröshagyma
zöldfüszerek : zsázsacsíra, metélöhagyma, finomra vágott petrezselyemlevél, pár levélke kakukkfü, citromfü finomra vágva, kaporevél - vagy bármi más kedvelt zöldfüszer apróra vágva
4 ek almaecet,1 kk tengeri só, 1 ek cukor ( vagy édesítöszer, esetleg méz )

Elkészítés:
A kínai kelt leveleire szedjük, folyó vízben megmossuk, lecsepegtetjük.
A vastag levéleret kivágjuk középen.
Ezt a vastag részt nagyon finom szálkásra szeleteljük egy éles késsel és egy szép üveg salátástálba tesszük.
Finom karikára szeleteljük a vöröshagymát, azt is rátesszük.
Összekeverjük, enyhén sózzuk, cukrozzuk( de ez el is hagyható ), a kiengedett levet nem öntjük ki.
Vizet pluszban semmiképpen nem teszünk rá.
Negyedóra múlva beletesszük az ecetet és a kb. 1 cm -es csíkokra vágott többi levélrészt.
Jól összekeverjük, meghintjük a finomra vágott zöldfüszerekkel.
Fél órára hidegre tesszük, hogy összeérjen.
Jó étvágyat !

Tanácsok:
Savanyúságként bármihez jól illik.
Ha gazdagítjuk sonkával, joghurttal, sajttal stb.,akkor föételként is fogyasztható.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
A kalóriatartalom 1 före vonatkozik.
Fénykép a naplóm 223. bejegyzésénél található.

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 30 kcal

A receptet beküldte: kovacserika2


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell salátával » Kínai pirított tészta » Fokhagymás répasaláta » Retek saláta
» Hagymás csicsókasaláta » Diós-almás céklasaláta » Mexikói avokádósaláta » Görögsaláta szardellával
» Savanyúkáposztás saláta » Csülöksaláta » Jégsaláta Franciska módra » Locsolósaláta
» Hagymás virslisaláta » Sajtos csirkesaláta » Friss fügesaláta » Salátaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.