Tutireceptek.hu fejléc

Kétszer sült pikáns hússzelet recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4-6 szelet hús /karaj,csirke vagy pulykamell/
2 tojás
1 fej vöröshagyma
3-4 burgonya
1-2 gerezd fokhagyma
tejföl

bors
őrölt kömény
petrezselyem

Elkészítés:
A húst kiverjük, borsozzuk, sózzuk, majd belisztezzük. A tojást felverjük, megsózzuk. A petrezselymet, 1/2 mokkáskanál őrölt köményt, 2-3 evőkanál lisztet beletesszük, majd hozzáreszeljük a vöröshagymát, a fokhagymát és 3-4 krumplit. Ha túl híg, adunk hozzá még lisztet. A hússzeleteket belehempergetjük óvatosan a masszába, ha kell, még teszünk a tetejére is. Olajban nagy lángon kisütjük, kb. 3-4 percig oldalanként. Ezután tepsibe tesszük, tejföllel megkenjük, és 1 fej fokhagymát olajon megfuttatunk /lehet nyersen is/, eloszlatjuk a tejfölön, petrezselyemmel meghintjük, és sütőbe rakjuk pár percre.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos rizs - kétszer » Pikáns melegszendvicskrém » Pikáns metélt palacsinta » Pikáns narancsital
» Pikáns halleves » Pikáns egytálétel » Párizsis pikánssaláta » Pikáns sajtos lángos
» Pikáns halgombócleves » Pikáns burgonyafőzelék » Boros hússzeletek » Pikáns burgonyapüré
» Pikáns sonkatekercs » Pikáns karaj » Pikáns párizsi saláta » Pikáns palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.