| Kelt kifli spenóttal töltve receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 70 dkg liszt 3 evőkanál burgonyapehely /el is maradhat/ 1 mokkás kanál aszkorbinsav /el is maradhat/ 3 teáskanál só 1,5 teáskanál cukor 2 dl tej 2-3 dl kefír, vagy joghurt, vagy tejföl 8 evőkanál olaj 5 dkg élesztő vagy ennek megfelelő szárított élesztő /én ez utóbbit használom/ spenótlevelek egész tojás reszelt sajt Elkészítés: A hozzávalókból tésztát gyúrok /kb. 10 perc kézzel dagasztva/, majd meleg helyen kelesztem. Utána 64 db gombócra darabolom el a tésztát, majd egy kiolajozott tálcára téve a tenyeremmel egy határozott mozdulattal kilapítom. Friss spenótleveleket sós vízzel leforrázok, s ráhelyezem a nyers tésztára, felsodrom kis kifli alakúra és sütőpapírral bélelt tepsiben még hagyom kelni. Sütés előtt felvert egész tojással megkenem, bőven szórok a tetejére reszelt sajtot és előmelegített sütőben megsütöm. Tanácsok: Fotók megtekinthetőek a naplóm 668-671-s bejegyzéseiben. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |