| Kelbimbóleves krumplisnudlival receptLevesek Hozzávalók: kb. 20-25 dkg kelbimbó (friss vagy fagyasztott) 1 szál petrezselyemgyökér fél maréknyi zellergumó 1 fej vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma 2-3 dkg vaj ételízesítő, só 1 közepes fej burgonya 1 tojás 1 ek étolaj kb. 3-4 ek liszt Elkészítés: A kelbimbót megmossuk, a kemény végét levágjuk, a sérült levelektől megtisztítjuk. Ha nagyon nagyok, esetleg félbevágjuk. A karikára vágott gyökeret, a felkockázott zellert és a vöröshagymát a vajon megpirítjuk, felöntjük egy kevés vízzel, kb. 10 percig pároljuk. Közben a burgonyát is megfőzzük külön. A zöldségekhez hozzáadjuk a kelbimbót, majdnem készre főzzük. A nudlihoz összetörjük a burgonyát, hozzáadunk egy tojást, csipet sót, pici olajat és annyi lisztet, hogy lágy, de formázható tésztát kapjunk. Vékony, hosszú rudakat sodrunk belőle lisztezett deszkán, késsel ferdén elvágjuk és a forrásban lévő levesbe toljuk. Ekkor adjuk hozzá a zúzott fokhagymát is. Még kb. 10 percig főzzük, közben ízesítjük. Tanácsok: Szerintem a bimbóskel egy elég erőteljes ízű zöldség. A vaj és burgonya megfelelően lágyítja. Így még a férjem is megeszi :) A receptet beküldte: gyopár Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |