Tutireceptek.hu fejléc

Kelbimbóleves krumplisnudlival recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
kb. 20-25 dkg kelbimbó (friss vagy fagyasztott)
1 szál petrezselyemgyökér
fél maréknyi zellergumó
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2-3 dkg vaj
ételízesítő, só
1 közepes fej burgonya
1 tojás
1 ek étolaj
kb. 3-4 ek liszt

Elkészítés:
A kelbimbót megmossuk, a kemény végét levágjuk, a sérült levelektől megtisztítjuk. Ha nagyon nagyok, esetleg félbevágjuk.
A karikára vágott gyökeret, a felkockázott zellert és a vöröshagymát a vajon megpirítjuk, felöntjük egy kevés vízzel, kb. 10 percig pároljuk. Közben a burgonyát is megfőzzük külön. A zöldségekhez hozzáadjuk a kelbimbót, majdnem készre főzzük.

A nudlihoz összetörjük a burgonyát, hozzáadunk egy tojást, csipet sót, pici olajat és annyi lisztet, hogy lágy, de formázható tésztát kapjunk. Vékony, hosszú rudakat sodrunk belőle lisztezett deszkán, késsel ferdén elvágjuk és a forrásban lévő levesbe toljuk. Ekkor adjuk hozzá a zúzott fokhagymát is. Még kb. 10 percig főzzük, közben ízesítjük.

Tanácsok:
Szerintem a bimbóskel egy elég erőteljes ízű zöldség. A vaj és burgonya megfelelően lágyítja. Így még a férjem is megeszi :)


A receptet beküldte: gyopár


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelbimbóleves » Fincsi kelbimbóleves » Frissítő gyümölcsleves » Ribizli leves
» Gombaleves rizzsel » Gazpacho leves » Csibe becsinált leves » Káposztagombóc másként
» Sonkáskocka » Spenótos tészta Anditól » Mandulás fokhagymaleves » Marha farok leves
» Őszibarack leves » Murai halászlé » Ramen... » Csirke - csupor


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.