Tutireceptek.hu fejléc

Kéksajtos-spenótos palacsinta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
10 kisütött palacsinta
10-15 deka kéksajt
1 kiló friss spenót
10 dkg gépsonka (vagy más husi, pl maradék sült csirkemell)
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
Kb fél deci tejszín (1 dl tejföllel helyettesíthető)
1,5 dl tejföl

Olivaolaj

Elkészítés:
A spenótot megtisztítottam és forró vízben blansíroztam.
Az apróra vágott hagymát megpároltam az olajon, sóztam, rányomtam a fokhagymát. Felöntöttem a tejszínnel és belemorzsoltam a kéksajtot. Összeolvasztottam. Rádobtam a megfonnyasztott spenótot, a felkockázott gépsonka kb 3/4-ét és összemelegítettem az egészet.
Az elkészült töltetlék sűrűjét beletöltöttem a palacsintákba (az oldalát behajtottam). egy jénai tálba tettem őket szorosan egymás mellé. A visszamaradt tejszínes szószt összekevertem tejföllel és a maradék felaprított sonkával. Ezzel kentem meg a palacsintákat, majd sütőben megpirítottam a tetejét.

Tanácsok:
10 palacsintát tudtam így betölteni. A maradék lekvárt és kakaót kapott a pocakjába és így meglett a desszert is :)


A receptet beküldte: Marjann


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Banános álom palacsinta » Palacsinta » Diétás almás palacsinta » Almás joghurtos palacsinta
» Csipkés palacsinta » Fűszeres palacsintalángos » Palacsinta Dukanhoz » Északi palacsinta
» Túrókrémes palacsinta » Almás, csokis palacsinta » Palacsintás csirke » Cseszneki palacsinta
» Fahéjas almapalacsinta » Argentin palacsinta » Török palacsinta » Kapros palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.