| Kéksajtos-spenótos palacsinta receptEgytálételek Hozzávalók: 10 kisütött palacsinta 10-15 deka kéksajt 1 kiló friss spenót 10 dkg gépsonka (vagy más husi, pl maradék sült csirkemell) 1 fej hagyma 2-3 gerezd fokhagyma Kb fél deci tejszín (1 dl tejföllel helyettesíthető) 1,5 dl tejföl Só Olivaolaj Elkészítés: A spenótot megtisztítottam és forró vízben blansíroztam. Az apróra vágott hagymát megpároltam az olajon, sóztam, rányomtam a fokhagymát. Felöntöttem a tejszínnel és belemorzsoltam a kéksajtot. Összeolvasztottam. Rádobtam a megfonnyasztott spenótot, a felkockázott gépsonka kb 3/4-ét és összemelegítettem az egészet. Az elkészült töltetlék sűrűjét beletöltöttem a palacsintákba (az oldalát behajtottam). egy jénai tálba tettem őket szorosan egymás mellé. A visszamaradt tejszínes szószt összekevertem tejföllel és a maradék felaprított sonkával. Ezzel kentem meg a palacsintákat, majd sütőben megpirítottam a tetejét. Tanácsok: 10 palacsintát tudtam így betölteni. A maradék lekvárt és kakaót kapott a pocakjába és így meglett a desszert is :) A receptet beküldte: Marjann Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |