| Kefires fincsi gyors lángos receptTésztafélék Hozzávalók: A tésztához: 2 dkg élesztő 1 dl tej 1/2 teás kanál glukonon 42 dkg liszt (+ a szóráshoz) 1 doboz kefir 1 db tojás 1 csapott tk só olaj A feltéthez: 12 dkg tejföl 12 dkg trappista sajt Elkészítés: Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, megszórjuk a glukononnal, hagyjuk, hogy felfusson. Egy nagyobb keverőtálba öntjük, összedolgozzuk a liszttel, a kefirrel, a felvert tojással és a sóval. A ruganyos tésztát lefedjük fóliával, és legalább 2 órára a hűtőbe tesszük. Miután a tészta a hűtőben megkelt, lisztezett munkafelületen barack nagyságú golyókat formázunk belőle, és kör alakúra, egészen vékonyra nyújtjuk.Felforrósított, bő olajban aranybarnárasütjük, majd papírtörlőre szedjük.Tejföllel megkenve, reszelt sajttal megszórva, frissen fogyasztjuk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |