| Kávébomba receptSütemények, édességek Hozzávalók: • 1 tábla étcsokoládé • 1 tábla tejcsokoládé • 5 dkg vaj • 1 púpozott kiskanál erősebb neszkávé • 1 dl tejszín Elkészítés: Az étcsokoládéból és a tejcsokiból reszelj le egy-egy hosszú szeletet, és tedd félre a díszítéshez. A tejszínt, a vajat és a neszkávét tedd egy lábosba, és forrald fel. Húzd le a tűzről, és tördeld bele a két tábla csokoládét. Kevergesd addig, amíg fel nem olvadnak teljesen. Majd öntsd ezt a masszát egy öblös tálba, és tedd a hűtőszekrénybe néhány órára, hogy megdermedjen. Kanál vagy (még jobb, ha van otthon) fagylaltmérő kanál segítségével vegyél ki egy kisebb adagot a masszából, a tenyereddel formázd gömb alakúra, és forgasd meg a csokireszelékben. Tálalásig tedd vissza a hűtőszekrénybe további dermedésig. A receptet beküldte: alyce Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |