| Kaszinótojás és tormakrémes sonkatekercs receptKöretek Hozzávalók: * A kaszinótojáshoz: * 8 db tojás * mustár * majonéz * tejföl * bors * friss petrezselyemzöld * A sonkatekercshez: * 10 szelet gépsonka (lehetőleg téglalap alakú) * 18 dkg vaj * 4 csapott evőkanál liszt * kb. 5 dkg reszelt ecetes torma * 2 dl főzőtejszín * 2 dl tej * 20 dkg franciasaláta * só * fehérbors * A díszítéshez: * keménytojás * uborka * paradicsom * paprika * petrezselyemzöld * A fényezéshez: * aszpik Elkészítés: A kaszinótojáshoz a tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és hosszában kettévágjuk. Kiszedjük a sárgáját, és egy kis tálba tesszük. Megborsozzuk, hozzáadunk egy kis mustárt, majonézt és tejfölt, a felaprított petrezselyemzöldet, és jól elkeverjük. Figyeljünk arra, hogy a kevert anyag masszív maradjon. Ezt a krémet visszakanalazzuk a tojásokba, petrezselyemzölddel díszítjük. A tormakrémes sonkatekercshez 8 dkg vajat megolvasztunk, beletesszük a lisztet, fehéredésig kevergetjük. A tűzről félrehúzva a hideg tejjel és tejszínnel csomómentesre keverjük, majd visszatéve a tűzre jól besűrítjük, végül a sóval és a fehérborssal ízesítjük. A maradék vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt besamelt, valamint a reszelt tormát. (Ha esetleg nem eléggé éreznénk a torma ízét, bátran tehetünk még hozzá.) Robotgéppel krémesre kikavarjuk. A sonkaszeleteket megtöltjük a tormakrémmel, felgöngyöljük. (A tormakrémből hagyjunk annyit, hogy a tekercsek végeire habzsákból rózsákat tudjunk nyomni.) Franciasaláta alapra helyezzük, a tekercsek tetejét tetszés szerint díszítjük, végeikre tormakrém rózsákat teszünk, végül aszpikkal átfényezzük. Elkészítési idő: 90 perc Kalóriatartalom: 136 kcal Szénhidráttartalom: 36 gramm A receptet beküldte: Boszi 29 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |