| Karácsonyi pulykamell saláta receptHozzávalók: 40 dkg pulykamell 2 db tyúkhúsleveskocka 2 db sárgarépa 2 db fehér répa 1 db kígyóuborka 1 db fejes saláta 3 db kemény paradicsom 1 db piros kaliforniai paprika 1 db sárga kaliforniai paprika 8-10 szem olajbogyó 15 dkg goda sajt Öntet: 3 evőkanál olívaolaj 1 kávéskanál mustár 2 evőkanál tejföl 4 evőkanál majonéz 1 késhegynyi őrölt fehér bors tetejére: 5 dkg reszelt trappista sajt Elkészítés: A pulykamellet a húsleveskockákkal, sárga- és fehér répával 2 liter vízben megfőzzük (ezt a zöldséges lét később felhasználhatjuk). A húst kihűtjük, s a fejes salátával együtt csíkokra vágjuk. Az uborkát, a paradicsomot, a kétféle kaliforniai paprikát és a goda sajtot kis kockákra vágva adjuk hozzá és gyengén megsózva lazán összeállítjuk. Az öntethez való anyagokat (olajat, mustárt, tejfölt, majonézt, borsot) kikeverjük, összeforgatjuk a salátával, reszelt sajttal megszórva, olajbogyóval díszítve adjuk az ünnepi asztalra akár halhoz, akár előételként. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |