Tutireceptek.hu fejléc

Káposztás tészta gyorsabban és egyszerűbben recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 közepes fej káposzta (kb. 1 kg)
2 teáskanál só
4 ek. napraforgó olaj
1 nagy fej vöröshagyma
10 dkg kolozsvári szalonna
35 dkg tészta
1 ek. disznózsír (ha van, akkor szalonnából kisütött)

Elkészítés:
A káposztát nagyobb kockákra vágjuk, és ledaráljuk a késes aprítógépben. Egy nagy tálba öntjük, sózzuk, hagyjuk állni legalább egy fél órát. Alaposan kinyomkodjuk a levét.
Egy nagy, lapos tepsibe öntjük az olajat, ide pakoljuk a káposztát, a kockára vágott hagymát meg szalonnát. Jól keverjük össze.
Forró sütőbe tolva megpirítjuk. Minél közelebb vagyunk a pirítási idő végéhez, annál gyakrabban nézzünk rá, és kevergessük, nehogy megégjen. Először 20 perc, majd 15, 10, stb.
Közben főzzük ki a tésztát bő, forró, sós vízben. Szűrjük le, de ne öblítsük le hideg vízzel, hanem keverjük hozzá a szalonnazsírt.
Amikor a káposzta szépen megpirult, forgassuk össze a tésztával.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» KFC káposztasaláta » Tésztasaláta csőtésztából » Tavaszitekercs-tésztalap » Sonkás karalábés tészta
» Kínai tésztás csirke » Hájas tészta » Pizza alaptészta, IV. » Csőtészta római módra
» Gombás tésztasaláta » Rakott husos tészta » Mézes tészta karácsonyra » Brokkolis sült tészta
» Rakott tészta. » Túrós tészta sütve » Mennyei csokitészta » Almás morzsatészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.