| Káposztás tészta gyorsabban és egyszerűbben receptTésztafélék Hozzávalók: 1 közepes fej káposzta (kb. 1 kg) 2 teáskanál só 4 ek. napraforgó olaj 1 nagy fej vöröshagyma 10 dkg kolozsvári szalonna 35 dkg tészta 1 ek. disznózsír (ha van, akkor szalonnából kisütött) Elkészítés: A káposztát nagyobb kockákra vágjuk, és ledaráljuk a késes aprítógépben. Egy nagy tálba öntjük, sózzuk, hagyjuk állni legalább egy fél órát. Alaposan kinyomkodjuk a levét. Egy nagy, lapos tepsibe öntjük az olajat, ide pakoljuk a káposztát, a kockára vágott hagymát meg szalonnát. Jól keverjük össze. Forró sütőbe tolva megpirítjuk. Minél közelebb vagyunk a pirítási idő végéhez, annál gyakrabban nézzünk rá, és kevergessük, nehogy megégjen. Először 20 perc, majd 15, 10, stb. Közben főzzük ki a tésztát bő, forró, sós vízben. Szűrjük le, de ne öblítsük le hideg vízzel, hanem keverjük hozzá a szalonnazsírt. Amikor a káposzta szépen megpirult, forgassuk össze a tésztával. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |