Tutireceptek.hu fejléc

Kakaós mini Pavlovák fehércsokis krémmel és rózsaszín grapefruittal recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 db tojásfehérje
30 dkg cukor
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 teáskanál fehérborecet
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
10 dkg fehércsokoládé
2 tojásfehérje
4-6 evőkanál habtejszín (hűtött)
2 csomag vaníliás cukor vagy kevés cukor + 1/2 vaníliarúd kikapart belseje
Valamint:
1 nagy rózsaszín húsú grapefruit

Elkészítés:
A sütőt 180 C fokra előmelegítjük. Lágy habbá verjük a tojásfehérjéket, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot, legvégül a kukoricakeményítőt, a kakaóport és az ecetet. Kemény, fényes habot kell kapnunk.
A masszát egy sütőpapírral fedett tepsire habzsák segítségével kis adagokban kinyomjuk. Betesszük a tepsit a sütőbe, és azonnal levesszük a hőfokot 150 C fokra, a habcsókok szépen megnőnek a sütőben. Egy és negyed óra múlva kikapcsoljuk a sütőt, nyitott sütőajtónál hagyjuk bent, míg ki nem hűl.
Amíg sülnek a mini Pavlovák, elkészítjük a csokoládékrémet. Vízgőz fölött megolvasztjuk a kockákra tört csokoládét a tejszínnel. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a csokoládéba óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját.
A megsült és már nem meleg Pavlovákra kanalazzuk a csokoládékrémet, a tetejét filézett grapefruit szeletekkel díszítjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rózsaszín krémes » Almalé grapefruittal » Kakaós túrótorta » Saláta paprikakrémmel
» Kakaós tekercs (kalács) » Kakaós meggyes süti » Kakaós muffin paleo módon » Kakaós-kókuszos keksz
» Kakaós krémes » Kakaós-túrós lepény » Répatorta édes sajtkrémmel » Kakaóskocka
» Krémes kakaós tallérok » Kakaós tortaszelet » Gyors kakaós csiga 2 » Kakaóscsiga


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.