| Kakaós mini Pavlovák fehércsokis krémmel és rózsaszín grapefruittal receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 db tojásfehérje 30 dkg cukor 1 evőkanál kukoricakeményítő 1 teáskanál fehérborecet 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor A krémhez: 10 dkg fehércsokoládé 2 tojásfehérje 4-6 evőkanál habtejszín (hűtött) 2 csomag vaníliás cukor vagy kevés cukor + 1/2 vaníliarúd kikapart belseje Valamint: 1 nagy rózsaszín húsú grapefruit Elkészítés: A sütőt 180 C fokra előmelegítjük. Lágy habbá verjük a tojásfehérjéket, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot, legvégül a kukoricakeményítőt, a kakaóport és az ecetet. Kemény, fényes habot kell kapnunk. A masszát egy sütőpapírral fedett tepsire habzsák segítségével kis adagokban kinyomjuk. Betesszük a tepsit a sütőbe, és azonnal levesszük a hőfokot 150 C fokra, a habcsókok szépen megnőnek a sütőben. Egy és negyed óra múlva kikapcsoljuk a sütőt, nyitott sütőajtónál hagyjuk bent, míg ki nem hűl. Amíg sülnek a mini Pavlovák, elkészítjük a csokoládékrémet. Vízgőz fölött megolvasztjuk a kockákra tört csokoládét a tejszínnel. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a csokoládéba óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját. A megsült és már nem meleg Pavlovákra kanalazzuk a csokoládékrémet, a tetejét filézett grapefruit szeletekkel díszítjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |