| Kakaókrémes palacsinta vaníliás mártásban receptTésztafélék Hozzávalók: A palacsintához: 20 dkg finomliszt 1 csipet só 2 tojás 2 dl tej 2 dl ásványvíz vagy szódavíz fél dl olaj A krémhez: 1 tojás 3 ek cukor 1 ek kakaó 1 ek liszt 2 dl tej 3 dkg vaj vaníliás cukor reszelt narancshéj A mártáshoz: 4 dl tej 1 tasak vaníliás pudingpor 2 csomag vaníliás cukor 4 tojássárgája 6 dkg porcukor Elkészítés: A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük. A palacsintasütőben kevés olajon 1 merőkanálnyi tésztát egyengetünk el, majd mindkét oldalát szép világosra sütjük. A krém készítése: A tojást elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a lisztel, a kakaóval, a hideg tejjel, és állandóan keverve sűrűre főzzük. A tűzről levéve belevegyítjük a vajat és a narancshéjat. A kisült palacsintákra a krémből egy evőkanálnyit csíkban rárakunk, a palacsintákat felcsavarjuk, meghintjük porcukorral. Ez a krém kb. 10 db palacsintához elegendő. Vaníliás mártás készítése: A krémhez 1 dl hideg tejben elkeverjük a pudingport. A többi tejet a vaníliás cukorral melegedni tesszük. A tojássárgákat habosra keverjük a 6 dkg porcukorral, hozzáadjuk a pudingos hideg tejet, aztán hozzászűrjük a vaníliás meleg tejet, és mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve besűrítjük. Hagyjuk langyosra hűlni. Tálalásnál teszünk egy kevés vaníliamártást a tányérra, a palacsintákat elvágjuk, felállítva a mártásba rakjuk, beszitáljuk vaníliával ízesített porcukorral. Gyümölcsökkel díszítve tálaljuk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |