| Jókai bableves update módra receptHozzávalók: 30 dkg szárított füstölt hús(bármilyen) 2db nagyobb méretű sárgarépa 2db nagyobb méretű fehérrépa 3-4 db babérlevél 1 doboz vajbab 1 doboz 12%-os tejföl 2-2,5 liter víz 3 kanál teljeskiőrlésű tönkölyliszt(a habaráshoz) 3-4 kanál oliva olaj 1 db kisebb vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 db tojás só (Norbis:csökkentett energia tartalmú) bors paprika izlés szerint ecet Elkészítés: Mielőtt hozzálátnánk a leveshez, 1 tojást pici sóval felverek és lisztel kemény tésztát gyúrok. Egy konyharuhára vagy szilviára pici darabokra csipkedem és hagyom száradni.(Csipetke) A husit nagyobb darabokra felszeletelem és a babérlevéllel együtt felforralom ill. közepes fokozaton főzőm. Mikor,már majdnem megpuhult hozzá teszem egészben a répát, a fehérrépát. Ha, megpuhultak, akkor kiveszem a vízből őket és ha meghültek kis kockákra vágom fel. Eközben az olajban megpuhítom a kockára vágott hagymát, fokhagymát ,majd az őrölt paprikát, borsot és a lisztet hozzáadva aranybarnára sütöm. Miután kész hagyom hülni, majd hozzákeverem a tejfölt és izlés szerint sózom. Behabarom a levest és hozzáadom a babot, a csipetkét újra forrásközben hozzá adom a husit és a zöldségeket és ízesítem ecettel ill. ami még szükséges. Jó étvágyat kívánok! Tanácsok: Ne ijedj meg a liszt egyébként is sötétebb mint a fehérliszt így az aranybarna az itt sötétbarna lesz. Miután újra felforrt , hagyd 2-3 percig forrni majd vedd le a tűzhelyről és rakj rá fedőt. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: deinelili Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |