| Joghurtos zöldbabsaláta friss kaporral receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 80 dkg sárgahüvelyű zöldbab 3 kemény húsú paradicsom 2 zöld kaliforniai paprika 2 közepes lilahagyma 1 nagy natúr joghurt frissen őrölt bors 2 gerezd fokhagyma 1 csokor friss kapor 0,5 dl olívaolaj Elkészítés: A 4-5 cm-esre vágott zöldbabot sós vízben roppanósra főzöm, majd leszűröm, és kihűtöm. A héjától megfosztott, kimagozott, csíkokra vágott paradicsomot, a kicsumázott, szintén csíkokra vágott paprikát, a vékony félkarikákra szeletelt lilahagymát hozzáadom, s lazán összeforgatom a babbal. Az öntethez a joghurtot sóval, borssal, a zúzott foghagymával, az összeaprított kaporral ízesítem. Az olívaolajat hozzákeverem, és a salátára locsolom. Az egészet lazán összeforgatom, s hűtőben pihentetem kicsit, hogy az ízek összeérjenek. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |