| Eperfagyi receptFagylaltok Hozzávalók: 3 tojás felvert sárgája, 2 és fél deci tej, fél liter tejszín, 10 deka cukor, 20 deka eper, 1 csomag vanilin, 1 csipet só. Elkészítés: 5 deka cukorrral pürésítsük az epret, és tegyük félre.Egy másik edényben keverjük simára a tojást a maradék cukorral, a tejjel és a csipet sóval.Közepes hőfokon melegítsük forrásig, de ne forraljuk. Öntsük át egy hideg tálba, tegyük 3 órára hűtőbe, és néha keverjük meg. Ha lehűlt, adjuk hozzá a habbá vert tejszínt és a vanilint, és keverjük bele az elkészített eperpürét. Tegyük a fagylalgéppe és kövessük a gyártó utasítását. Tanácsok: Az eperpüréhez hozzákeverhetünk fél deci narancslikőrt vagy fél pohár tokaji aszút. Ha nincs fagylaltgépünk, a masszát simítsuk műanyag tálba, tegyük a mélyhűtőbe, és kb. 2 óra múlva gépi keverővel vagy habverővel keverjük át.Ezt a műveletet 20 percenként 3-szor ismételjük meg. A receptet beküldte: Freya 04 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |