| Húslevesben főtt töltelék, G. sógorasszony receptje szerint v1.0 receptLevesek Hozzávalók: Ez a mennyiség 6 személy igényét elégíti ki. A létszám vagy étvágy függvényében a hozzávalók tetszés szerint multiplikálhatók. - szikkadt kenyér vagy zsemle (a kenyér jobb ízű) - 3 csirkemáj szív nélkül - (a valaki szereti: 20 dkg gomba) - 1 fej vöröshagyma - 1 csokor zöldpetrezselyem - 4 egész tojás - ételízesítő Elkészítés: Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott májat, vöröshagymát, petrezselyemzöldet, gombát. Ételézesítővel megszórva, gyakori keverés mellett zsírjára pirítjuk. Közben a kenyeret (zsemlét) vízben megáztatjuk, jól kicsavarjuk, és szétmorzsáljuk. Jól összegyúrmázzuk a tojással és a fenti raguval. Ha híg lenne, zsemlemorzsát mancsikálunk hozzá. Ha nem elég sós, utánasózzuk. Megfelelő méretű hőálló zsákba tesszük (vagy folpackba csomagoljuk), és cipóformára alakítjuk (szakácsul: dresszírozzuk). Beletesszük a húslevesbe, és lassan megfőzzük. Ha kész, kivesszük a zsákból, és hagyjuk kihűlni. Hidegen szeleteljük. A leveshúsokkal, a zöldségekkel, a levestésztával együtt tálaljuk a húsleveshez. Tanácsok: G. sógorasszonyom és Imre is jó étvágyat kíván hozzá. Bármilyen megjegyzést, észrevételt esetleges kiegészítést köszönettel fogad: G. sógorasszonyom és Imre P.s.: :))) A laza fröccs azért nem szerepel a receptben, mert G. sógornőm inkább sörös. A recept írásakor pedig ilyesmit nem tüntetett föl. :))) Elkészítési idő: 30 perc Szénhidráttartalom: sok gramm Zsírtartalom: csekély gramm A receptet beküldte: szimre Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |