| Hideg madártej forró nutellával receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5 dl tej 4 db tojás 5 evőkanál porcukor 1 rúd vanília Nutella folyékony tejszín Elkészítés: A tejet felforraljuk két kanál cukorral és a vaníliával. A tojások fehérjét nagyon kemény habbá verjük, a forró tejbe szaggatva pár percig főzzük, közben forgat-juk. A habgaluskákat szűrőlapáttal szitára kivesszük. A tojások sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk, és a már forró tejet rászűrjük. Állandó keverés mellett besűrűsödésig főzzük. Tűzről levéve hűtjük, üvegtálba öntjük. A tojáshabot a tetejére helyezzük és forró, tejszín-nel hígított Nutellával gazdagon meglocsoljuk. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |