| Hattyú receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg vaj vagy sütőmargarin 10 dkg liszt 4 egész tojás 1 dl víz egy csipet só csipet cukor A krémhez 2 csomag vaníliás cukor 4 tojássárgája 4 dl tejszín 10 dkg cukor 6 dkg liszt 4 dl tej Elkészítés: A vizet felforraljuk a vajjal vagy sütőmargarinnal, a csipet cukorral, és a sóval, egyszerre hozzáadjuk a lisztet, erőteljesen összekeverjük, és lassú tűzön addig pirítjuk, míg a massza el nem válik az edény falától. Kb. 1 perc. Kihűlés után egyenként bedolgozzuk a tojásokat, alaposan kikeverve. Kivajazott vagy kisütőmargarinozott sütőlemezre 10-12 S betűt nyomunk a tepsire a habzsákból, a többiből hosszúkás halmokat. Forró sütőben 200-220 C fokon sütjük, kb 15-20 perc alatt megsül. Érdemes külön sütni a halmokat és az S betűket. A kisült tésztákat még melegen kettészeljük, a felsőrészt ismét kétfelé, ezekből lesznek a szárnyak. A krém: gőz fölött tojássárgájával és a tejjel krémet főzünk, kihűlés után a kemény habbá vert tejszínnel összekeverjük. A tészta aljára teszünk egy kevés krémet, az S betűt beleállítjuk és teszünk még a krémből, majd a szárnyakat. Porcukorral, vagy kis karamellel lehet még díszíteni. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |