Tutireceptek.hu fejléc

Hamis mézeskalács -mikrohullámú készülékben- recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 db egész tojás
1 csupor kristálycukor (20 dg körüli)
1 evőkanál olíva olaj
1 csomag sütőpor
1 csupor víz (200 ml körüli)
finomliszt (amennyit felvesz L! később)
Ízlés szerintiek (fahéj, őrölt szegfűszeg, tört mandula, tört mogyoró, tört dió, reszelt citromhéj)
Mikrohullámú sütő és abba a sütőforma (tál,edény)

Elkészítés:
A kristálycukor felét karamelizáljuk, melegítéssel, állandó kavargatással. Ha megfelelő langyos (inkább szinte forró-) vízzel -az 1 csupornyival- felöntjük. Vigyázat fröcskölhet. A melegítésen kavargatással addig főzzük, míg minden darab elolvad. Hagyjuk hülni. A két tojást, a maradék cukorral és az olíva olajjal habosra keverjük, hozzáöntjük a langyosra hült karamell szirupot, tovább keverjük. A sütőport alaposan elkeverjük 5 kanál finomliszttel és a tojásos részhez adjuk, állandó intenzív kavarás közben. További lisztet adunk kanalanként, keverés közben. A cél: piskóta tészta állagú massza. Ha kész, a sütőedényünkbe öntjük, ha az a mikrohullámot bíró műanyag nem kell ki sem kenni.
Betesszük a készülékbe és 12 percig fél erővel (azaz 350 W) melegítjük. Majd 8 perci teljes erővel (azaz 700 W). A sütési idő után kiborítjuk a kész tésztát és hagyjuk kigőzölögni. Felszeletelés csak kihült állapotban történjen.

Tanácsok:
Karamell készítésénél óvatosan bánjunk a kavarással, mert nem látszik, de nagyon forró amivel dolgozunk. Vízzel felengedésnél legyünk óvatosak. Nagyon lényeges a sütés utáni kigőzölőgtetés. Az egész készítésnél kavarásunk legyen mindig alapos. Csomómentes legyen minden fázisában anyagunk.
Sütő edény választásához: tésztán a kiinduló térfogat duplájára nő meg.

Elkészítési idő: 35 perc
Szénhidráttartalom: 220 gramm
Zsírtartalom: 15 gramm

A receptet beküldte: szabjul


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis marcipán 1. » Hamis mézes » Hamisgulyás... » Hamis kacsazsír
» Hamis somlói » Hamis rántott hús » Gyros tál (hamis) » Hamis rizottó zölden
» Mézeskalács házikó kerttel » Mézeskalács - a' la Hugi » Hamis marcipán kocka » Hamis tiramisu
» Hamis tortilla csirkével » Puha Update1 mézeskalács » Mézeskalács függelék » Hamis aranygaluska


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.