| Hamis mézeskalács -mikrohullámú készülékben- receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 db egész tojás 1 csupor kristálycukor (20 dg körüli) 1 evőkanál olíva olaj 1 csomag sütőpor 1 csupor víz (200 ml körüli) finomliszt (amennyit felvesz L! később) Ízlés szerintiek (fahéj, őrölt szegfűszeg, tört mandula, tört mogyoró, tört dió, reszelt citromhéj) Mikrohullámú sütő és abba a sütőforma (tál,edény) Elkészítés: A kristálycukor felét karamelizáljuk, melegítéssel, állandó kavargatással. Ha megfelelő langyos (inkább szinte forró-) vízzel -az 1 csupornyival- felöntjük. Vigyázat fröcskölhet. A melegítésen kavargatással addig főzzük, míg minden darab elolvad. Hagyjuk hülni. A két tojást, a maradék cukorral és az olíva olajjal habosra keverjük, hozzáöntjük a langyosra hült karamell szirupot, tovább keverjük. A sütőport alaposan elkeverjük 5 kanál finomliszttel és a tojásos részhez adjuk, állandó intenzív kavarás közben. További lisztet adunk kanalanként, keverés közben. A cél: piskóta tészta állagú massza. Ha kész, a sütőedényünkbe öntjük, ha az a mikrohullámot bíró műanyag nem kell ki sem kenni. Betesszük a készülékbe és 12 percig fél erővel (azaz 350 W) melegítjük. Majd 8 perci teljes erővel (azaz 700 W). A sütési idő után kiborítjuk a kész tésztát és hagyjuk kigőzölögni. Felszeletelés csak kihült állapotban történjen. Tanácsok: Karamell készítésénél óvatosan bánjunk a kavarással, mert nem látszik, de nagyon forró amivel dolgozunk. Vízzel felengedésnél legyünk óvatosak. Nagyon lényeges a sütés utáni kigőzölőgtetés. Az egész készítésnél kavarásunk legyen mindig alapos. Csomómentes legyen minden fázisában anyagunk. Sütő edény választásához: tésztán a kiinduló térfogat duplájára nő meg. Elkészítési idő: 35 perc Szénhidráttartalom: 220 gramm Zsírtartalom: 15 gramm A receptet beküldte: szabjul Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |