| Halfilé fűszeres sajtmártásban receptHalas ételek Hozzávalók: 80 dkg szálka - és bőr nélküli tengeri halfilé, só, őrölt fehér bors, 6 dkg vaj, 2 evőkanál finomliszt, 1 gerezd fokhagyma, 3 dl főzőtejszín, 10 dkg fűszeres krémsajt, finomra vágott kapor és petrezselyem A tetejére : kb. 10 dkg reszelt sajt Elkészítés: A halat sózzuk, megborsozzuk. Egy akkora tűzálló tálat, amelyikben majd elfér az összes hal egymás mellett, kivajazunk. A többi vajat egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk, majd a halat nagy lángon oldalanként kb. 1 perc alatt elősütjük, majd lecsepegtetjük, és a tűzálló tálba tesszük. A visszamaradó vajban a lisztet a zúzott fokhagymával együtt fél percig pirítjuk ( vigyázzunk, hogy ne barnuljon, maradjon világos ) majd a tejszínnel felöntjük. Pár percig kevergetve mártás sűrűségűre főzzük. Közben a krémsajtot és a zöldfűszereket is adjuk hozzá, enyhén sózzuk, borsozzuk. A mártást tegyük a halak tetejére, és szórjuk meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon addig süssük, amíg a sajt rá nem pírul. Köretnek párolt rizs, és saláta illik a legjobban. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |