| Hagymás-virslis muffin U1-es receptHozzávalók: 30 dkg zabpehelyliszt 10 dkg teljes kiőrlésű liszt 1/2 ek. szódabikrabóna 1 cs. sütőpor 1/2 liter tej (ebből lehet valamennyi joghurt is, így szaftosabb lesz a tészta!) 2 tojás só,fokhagymakrém fűszerek ízlés szerint (én provance-it szoktam használni, de bármilyen zöldfűszer finom) 1 cs virsli kb. 20 dkg sajt 1 nagy póréhagyma Elkészítés: Egyszerű,mint a muffinok általában! :) A tésztát elkészítjük, összekeverjük a hozzávalókat: liszt, tej, tojás,szódabikarbóna, sütőpor, fűszerek. Jól dolgozzuk össze,csomómentes legyen! A többi hozzávalót karikákra vágjuk, és szintén bele a masszába. Közepes lángon (kb. 180 fokon) 20-25 perc alatt kész. Akkor jó,ha a teteje már megpirult! Jó étvágyat hozzá! Tanácsok: Akinek szilikonos formája van,az előbb vizezze be egy kicsit a formát, így nem ragad bele a muffin. Kiváló uzsonnának, vagy akár vacsorának is! Érdemes kipróbálni a következő szószt is hozzá: tejföl, vegeta, fokhagyma(krém). Nagyon finom hozzá! A sajtot nem muszáj lereszelni, lehet kockákba is bele tenni,nagyon finom úgy is! A tésztába még lehet ízlés szerint tenni olajbogyót is, és a virslit ki lehet váltani sonkával vagy más húsfélével is! A recept két adagot jelent, két sütőformát lehet megtölteni vele! Én szinte mindent zabpehelyisztel szoktam csinálni,mert sokkal kedvezőbb az ára,mint az update lisztnek,és nekem jobban is izlik! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: gezi11 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |