Tutireceptek.hu fejléc

Gyümölcstorta - avagy a tejföltorta újragondolása recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
torta alaphoz:
2 tojás
2 ek liszt
2 ek cukor (vagy édesítő)

fehér réteghez:
2 nagy tejföl
6 ek cukor (vagy édesítő)
3 ek zselatin, víz

felső réteghez:
gyümölcsök
tortazselé - átlátszó, vagy piros,
a gyümölcsök függvényében
3 ek cukor (vagy édesítő), víz

Elkészítés:
kapcsos tortaforma szükséges az elkészítéséhez

szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot (vagy édesítőt), sárgáját, majd a lisztet. esetleg fél csomag sütőport, de el is maradhat. a kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt tegyünk, ha nem szilikonos, kicsit ki lehet olajozni, az oldalát is.

ha megsült, kivenni, amíg kihűl, kimosni a tortaformát, majd visszatenni a piskótalapot.

a fehér réteg elkészítése következik:
1 dl vízbe dobjuk bele a 3 ek zseltint, és a cukrot (vagy édesítőt). forraljuk fel, és kis lángon csak addig melegítsük, amíg áttetsző lesz.
a tejfölöket egy nagyobb edénybe tegyük, majd amikor nem tűzforró a zselatin, keverjük bele alaposan, és az egészet öntsük a piskótára.

most a felső réteghez 3 dl vízben oldjuk a tortazselét (ha van gyümölcslé, lehet abban is, de akkor a cukor (vagy édesítő adagolásánál vegyük figyelembe) hozzáadjuk a cukrot (vagy édesítőt) felforraljuk, majd olvadásig ill. amíg szép tiszta melegítjük, kevergetve. ennek kell egy kis idő, amíg lehűl. ha már nem túl folyós, akkor öntsük a fehér rétegre ízlés szerint felvágott, és mintákban felrakott gyümölcsökre. ha nagyon megszilárdul, újra fel lehet melegíteni, és visszahűlés után önthetjük a tortára.

Tanácsok:
sokáig nem kísérleteztem a kapcsos tortaformámmal, mert egyszer kifolyott a sütőbe az alapanyag.

most a sütőlapot beszorítottam az alj és az oldal közé, és egy dupla újságpapírt tettem be a rácsra, arra tettem a formát. nem folyott ki, így jó volt.

a legjobb, ha friss gyümölcsöket teszünk a tortára, tisztítva, felvágva, szeletelve, de pl. a szép piros alma héját nem szoktam levágni. lehet kompótot, befőttet is rátenni, olyankor jobb a piros tortazselé, mert annak a színei nem olyan élénkek.


A receptet beküldte: Elisa001


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejföltorta egyszerű » ABLE-MAMA - avagy tolófánk » Túrókrémes gyümölcstorta » Gyümölcstorta
» Joghurtos gyümölcstorta » Gyümölcsös tejföltorta » Mascarponés gyümölcstorta » Vanilliás gyümölcstorta:
» Gyümölcstorta (másképp) » Kávékrémes gyümölcstorta » Vegyes-gyümölcstorta » Mandulás gyümölcstorta
» Nektarinos gyümölcstorta » Gyümölcstorta glukononnal » Gyümölcstorta 1 » Piskótás tejföltorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.