| Gyümölcs fagylaltok receptFagylaltok Hozzávalók: ½ liter víz ½ liter áttört valamilyen gyümölcsvelő 25 dkg cukor Elkészítés: A cukrot a vízzel felfőzzük, illetve tűzön felolvasztjuk. Kihűtjük, annyi gyümölcsöt törünk át a szitán, (turmixban, botmixerrel) hogy ½ liternyi mennyiségű velőt kapjunk (kb ¾ kg) Vízzel egy literre kipótoljuk. Vigyázzunk, hogy az anyag az apadás következtében túl édes ne legyen, mert akkor nehezen fagy. Ha jól lehűtöttük, fagyasztható. (Készíthetjük tejszínnel is, így tartalmasabb. Fagyasztás előtt a teljesen lehűlt anyaghoz hozzákeverjük a 2 dl tejszint. Ilyen esetben 2 dl vízzel kevesebbet veszünk a cukoroldathoz.) A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |