| Gyorsan készülő mikrós piskóta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Piskótához: 5 ek liszt 4 ek porcukor 3 tojás(fehérje,sárgája egyben,nem kell külön választani) 2 ek olaj 1 ek ecet fél csomag sütőpor. Krémhez: 1 csokis puding,25 dkg margarin,25 dkg porcukor, mogyoró,vagy dió. Disziteshez: 1 csomag tejszínhab,1,75 dcl tej a tejszínhabhoz. Hogy ne legyen túl száraz a piskóta: 3 dcl viz+2 ek cukor. Elkészítés: A hozzávalókat beleteszem egy kerek hőálló edénybe(a sorrend mindegy).A tojások fehérjét a sárgájától nem kell szétválasztani. Jól összekavarom,amíg sima nem lesz,és 6 percre beteszem a mikróba,a legmagasabb hőfokozaton.Nem szabad lefedni,mert akkor nem nő meg. Amig a mikróba "sűl",addig egy csokis pudingot megfőzök.Addig a piskóta is elkeszűl.Kiveszem a mikróbol,meg se kell várjam,hogy kihűljön,már így forrón vághatom.2 részre szoktam vágni,2 külön tányérba teszem. Hogy másnap se legyen száraz a piskóta,3 dcl vízbe teszek 2 kanál cukrot(azért nem többet,mert majd a krémbe is teszek).Felforralom,és ezzel a cukros lével átáztatom a piskóta mindkét oldalát,mind a két tányéron.25 dkg margarint,25 dkg porcukrot,pár szem mogyorót,vagy diót belereszelve,összekeverem,hozzáteszem a kihűlt pudingot is,ez lesz a piskóta krémje. 1 zacskó tejszínhabot is elkészítek,hűtőbe teszem. A krémmel megkenem a piskóta egyik oldalát,rá a teszínhab,jöhet rá a következő piskóta a másik tányérbol,ezt is megkenem a krémmel,rá a tejszínhab,és aki szereti tortabevonót,vagy olvasztott csokit tehet a tetejére. Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: leona78 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |