| Gyors gesztenyetorta sütés nélkül receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg darált keksz 20 dkg vaj, vagy Rama 5 evőkanál porcukor 5 evőanál kakaópor 1,5 dl kávé 1/2 üveg rumaroma 10 dkg étcsokoládé összedarabolva meggybefőtt leve 25-30 dkg magozott meggy vagy meggybefőtt A krémhez: 60 dkg gesztenyemassza 1/2 üveg rumaroma 4 dl habtejszín 1 dkg zselatin A díszítéshez: 1 dl habtejszín 12 szem meggy 36 szem franciadrazsé tortadara 12 db ostyarúd Elkészítés: 1. A tészta hozzávalóit a meggy kivételével összegyúrjuk, és egy tortaformába belenyomkodjuk egyenletesen. Ha kész, a tetejére rakjuk a kimagozott, lecsöpögtetett meggyet vagy meggybefőttet. Amíg a krémet elkészítjük, a tésztát hűtőbe rakjuk. 2. Elkészítjük a zselatint. A gesztenyemasszához hozzáadjuk a rumaromát, a felvert habtejszín és a zselatint. Miután összedolgoztuk a krémet, megkenjük vele a tésztát. 20-25 percre a hűtőbe rakjuk. 3. Ha letelt az idő, a maradék felvert habtejszínnel megkenjük a torta tetejét. Oldalának alját,ahol a tészta látszik, tortadarával bevonjuk. Tetejét meggyel, franciadrazséval, ostyarúddal és tortadarával díszítjük. A receptet beküldte: MRG1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |