| Gyömbéres-tejfölös hús oregánós, tepsis krumplival receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg sertés vagy csirkehús kb 500 g tejföl Húspáchoz: 1-2 dl olívaolaj 2 gerezd frissen préselt fokhagyma 1 tk gyömbérpor vagy friss reszelt fél tk kurkuma fél tk fűszerpaprika vagy édes chilipor fél tk cukor só és bors ízlés szerint Tepsis krumplihoz: olívaolaj só oregánó 5-6 nagyobb krumpli Elkészítés: A húst felkockázzuk vagy csíkozzuk. A páchoz összekeverjük a hozzávalókat, beleforgatjuk a húst és kb 1 órára betesszük a hűtőbe (akár többet is). A krumplit meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk majd 20 percet állni hagyjuk hideg vízben, hogy a keményítő kiázzon belőle, így ropogósabbra sül. Ezután papírtörlőre szedjük, felitatjuk a nedvességet, olívaolajban megfuttatjuk, sózzuk és oregánót szórunk rá. Sütőpapírral bélelt, pici olívaolajjal meglocsolt tepsibe tesszük és ropogósra sütjük. Egy magasabb falú serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat és a húst a páccal együtt aranybarnára sütjük, majd egy tálba tesszük. A picit felmelegített tejföllel összeforgatjuk és a tepsis krumplival tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |