| Gyömbéres kávé receptItalok, koktélok Hozzávalók: 1 db friss gyömbér 1 db narancs 4 db szegfűszeg 1 rúd fahéj 2 db csillagánizs 100 g cukor 70 g tejszín 400 ml forró, erős eszpresszó pisztácia a díszítéshez Elkészítés: A gyömbért megtisztítjuk, felszeleteljük. A narancs héjából egy teáskanálnyit lereszelünk, a levét kipréseljük. A gyömbért, a narancshéj felét, a fűszereket, és a cukrot alacsony hőmérsékleten karamellizáljuk, majd felöntjük 100 ml vízzel, és 15 percig főzzük. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. A tejszínt keményre verjük. A szirup felét szűrön keresztül két csészébe öntjük, majd a forró kávéval felöntjük. A tetejére tejszínt halmozuk, és meglocsoljuk a maradék sziruppal. Díszíthetjük aprított pisztáciával és narancshéjjal. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |