| Görög sütemény kanadai módra (Greek kourambiethes) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 45,5 dkg vaj 1 tojássárgája 1/4 csésze = 57 ml porcukor (1 cup) 1/4 csésze = 57 ml narancslé 1 kupica brandy 3 3/4 csésze = 8,46 dl liszt 1/2 csésze = 125 ml kukoricaliszt Elkészítés: Bocsánat a mértékekért, de Kanadából van a recept és ott csésze a mérce és azt csak ml-re tudtam váltani. A vajat a porcukorral keverem 10 percig elektromos keverőgéppel. Hozzáadom a tojássárgáját, a narancslét, a brandyt, majd addig keverem vagy gyúrom, amíg "összeáll". Beleteszem a lisztet és a kukoricalisztet, ezzel még 5 percig gyúrom. Kb.3-4 cm vastag rudakat sodrok belőle (vagy 1-et)és felszeletelem, kb.0,5 cm vastag szeletekre. Sütőpapírra teszem és 350°-on vagy nagyon meleg sütőben kb.25 percig sütöm (fehér maradjon). Amikor kész, még melegen porcukorba forgatom. 1-2 óra alatt visszapuhul. Tanácsok: Nagyon finom süti, akár 2 hétig is eláll, de nálunk sosincs 3 napnál több ideje. Jó étvágyat hozzá! A receptet beküldte: flyer32 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |