| Gombás-tejszínes csirkeleves receptLevesek Hozzávalók: 4 SZEMÉLYRE: 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 3 szál sárgarépa, 1 darab zellergumó, 30 dkg gomba (pl. csiperke, shitake), 40 dkg csirkemellfilé, só, bors, 2 dl főzőtejszín, 2 szál újhagyma, felkarikázva Elkészítés: 1. A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, az olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a tisztított, felkarikázott sárgarépát és a felkockázott zellert, mikor lepirultak, beleszórjuk a felcikkezett gombát. 2. Mikor a gomba elfőtte a levét, hozzáadjuk a megtisztított, kicsire felkockázott csirkemellet és egy kávéskanál sót. Két perc után felengedjük 1,3 liter vízzel, majd öt perc után a tejszínnel. 3. Egyszer felforraljuk, majd újra megsózzuk, borsozzuk. Végül az újhagymával megszórva tálaljuk. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |