| Gombafejek fokhagymás karfiollal receptZöldséges ételek Hozzávalók: 8 nagy sampinyon gombafej 20 dkg tisztított karfiol 2 dkg margarin 2 dl tej 1 evõkanál liszt 1 evõkanál reszelt sajt 4 gerezd lédús fokhagyma 1 púpozott mokkáskanál só, ízlés szerint törött fekete bors késhegynyi reszelt szerecsendió Elkészítés: A megmosott és lecsöpögtetett gombafejeket elõmelegített grillsütõben (vagy gázsütõben) pár percig elõsütöm. Közben a karfiolt apró rózsáira szedem, és kevés sós, forrásban lévõ vízben 5 percig forralom, ezután leszûröm. A margarint habzásig hevítem a liszttel, majd a felforrósított tejjel felöntve, folytonos keverés közben sûrûre fõzöm. Sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával ízesítem, végül a reszelt sajtot, a fõtt karfiolt és a nyers tojást is belekeverem. A gombák üregét jól megpúpozva beletöltöm a karfiolos mártást, és a töltött gombafejeket tûzálló tálra rakom. Elõmelegített forró sütõben addig pirítom, amíg a színe szép világosbarna lesz. Tanácsok: A gombák tönkjébõl finom leves vagy mártás fõzhetõ.) A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |