| Göcseji tárkonyos húsgombócleves receptLevesek Hozzávalók: 250 g darált sertéshús (vagy borjú) 1 db zsemle 1 db tojás 1 csokor petrezselyem 150 g sárgarépa 150 g fehérrépa 50 g zeller 1 db vöröshagyma (apróra vagva) 4 ek napraforgó olaj 1 teáskanál fűszerpaprika 2 ek tárkony (friss levél, apróra vágva) 2 dl tejföl 1 evőkanál finomliszt 1 ek tárkonyecet só ízlés szerint bors ízlés szerint Elkészítés: A húst sóval, borssal, és finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, és alaposan összegyúrjuk a vízbe áztatott, kinyomkodott zsemlével és a tojással. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle. Felhevített olajon aranysárgára pirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra szeletelt, tisztított sárgarépát, fehérrépát és zellert. Néhány percig pirítjuk, meghintjük pirospaprikával, és felengedjük 1,2 liter vízzel. Kissé megsózzuk. Amikor felforr, egyenként beletesszük a gombócokat, és lassú tűzön 25 percig főzzük. Közvetlen tálalás előtt adjuk hozzá a liszttel, finomra aprított tárkonnyal, ecettel, valamint ½ dl langyos vízzel elkevert tejfölt, összeforraljuk, és azonnal tálaljuk. Ha szükséges, utánaízesítünk. Tanácsok: Ínyencek citrommal vagy citromlével is ízesíthetik. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Mildi66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |