Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés csirkecomb gyümölcsös rizzsel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 db csirkecomb
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg alma
csirke fűszersó
30 dkg főtt, tisztított gesztenye
2 szál zöldhagyma
1 db chilipaprika
2 dl tejszín
kevés olaj
A körethez:
25 dkg rizs
8 dkg vegyes aszalt gyümölcs
3 dkg vaj

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és vékonyra szeleteljük. A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk és leszárítjuk.

A felszeletelt zöldségeket tepsibe tesszük, és erre ültetjük a fűszerezett combokat. Meglocsoljuk olajjal, öntünk alá kevés vizet, és 200 C-fokosra előmelegített sütőbe tesszük 25-30 percre.

Amikor megsült, kivesszük. A szaftját edénybe szűrjük. Hozzáadjuk a vágott zöldhagymát, a darabolt gesztenyét, a kikapart, vékonyra vágott chilit, és összeforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, kiforraljuk, s ha szükséges, sózzuk.

A rizst hagyományos módon megpároljuk. Az apróra összevágott aszalt gyümölcsöket vajjal, kevés vízzel összefőzzük, majd a kész rizzsel elkeverjük.

Tálaláskor tányérra tesszük a rizst, rá a csirkecombot, és rá illetve mellé a gesztenyés szószt.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás curry zöld rizzsel » Gyümölcsös fasírt » Gesztenyés pulykatekercs » Sült csirkecomb
» Gesztenyés keksz » Gyümölcsös palacsinta » Gyümölcsös túrótorta 2 » Banános csirkecombok
» Gesztenyés almatorta » Gyümölcsös túrógerinc » Gyümölcsös grízes pite » Gyümölcsös kocka
» Sörös csirkecomb » Gyümölcsös mikrós » Gesztenyés-meggyes rétes » Lyukas, gyümölcsös fánk


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.