| Gesztenyés csirkecomb gyümölcsös rizzsel receptHúsételek Hozzávalók: 4 db csirkecomb 1 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 10 dkg alma csirke fűszersó 30 dkg főtt, tisztított gesztenye 2 szál zöldhagyma 1 db chilipaprika 2 dl tejszín kevés olaj A körethez: 25 dkg rizs 8 dkg vegyes aszalt gyümölcs 3 dkg vaj Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és vékonyra szeleteljük. A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk és leszárítjuk. A felszeletelt zöldségeket tepsibe tesszük, és erre ültetjük a fűszerezett combokat. Meglocsoljuk olajjal, öntünk alá kevés vizet, és 200 C-fokosra előmelegített sütőbe tesszük 25-30 percre. Amikor megsült, kivesszük. A szaftját edénybe szűrjük. Hozzáadjuk a vágott zöldhagymát, a darabolt gesztenyét, a kikapart, vékonyra vágott chilit, és összeforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, kiforraljuk, s ha szükséges, sózzuk. A rizst hagyományos módon megpároljuk. Az apróra összevágott aszalt gyümölcsöket vajjal, kevés vízzel összefőzzük, majd a kész rizzsel elkeverjük. Tálaláskor tányérra tesszük a rizst, rá a csirkecombot, és rá illetve mellé a gesztenyés szószt. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |