| Gesztenyekocka, ahogy én készítem receptSütemények, édességek Hozzávalók: A krémhez 25-30 dkg porcukor 3 dl tej 1 csomag (49 g) Dr. Oetker Eredeti Puding Vanília 50 dkg fagyasztott gesztenyemassza 2 evőkanál rum 20 dkg Rama A tésztához 2 evőkanál keserű kakaópor 6 evőkanál finomliszt fél csomag Dr. Oetker Sütőpor 6 evőkanál porcukor 6 tojás 10 dkg Rama A tepsi kikenéséhez finomliszt Rama A tetejére 2 evőkanál keserű kakaópor 3-4 evőkanál kristálycukor 6 dl habtejszín 1 csomag Dr. Oetker Habfixáló Elkészítés: A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg Ramát belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk. Egy nagy tepsit Ramával kikenünk, belisztezünk, és a tésztát 30 x 30 cm nagyságban rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C), kb. 20 perc alatt megsütjük. A krémhez a pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A puha Ramát először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra. A fölengedett, puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros Ramához keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, a rummal ízesítjük. Egyenletesen a tésztára kenjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a végefelé először a habfixálót, majd apránként a cukrot szórjuk bele. Egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk, a tetejére kakaóport szitálunk, és rövid időre behűtjük, hogy egy kicsit megdermedjen. Forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |