Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyekocka, ahogy én készítem recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A krémhez

25-30 dkg porcukor
3 dl tej
1 csomag (49 g) Dr. Oetker Eredeti Puding Vanília
50 dkg fagyasztott gesztenyemassza
2 evőkanál rum
20 dkg Rama
A tésztához

2 evőkanál keserű kakaópor
6 evőkanál finomliszt
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
6 evőkanál porcukor
6 tojás
10 dkg Rama
A tepsi kikenéséhez

finomliszt
Rama
A tetejére

2 evőkanál keserű kakaópor
3-4 evőkanál kristálycukor
6 dl habtejszín
1 csomag Dr. Oetker Habfixáló

Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg Ramát belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk. Egy nagy tepsit Ramával kikenünk, belisztezünk, és a tésztát 30 x 30 cm nagyságban rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C), kb. 20 perc alatt megsütjük. A krémhez a pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A puha Ramát először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra. A fölengedett, puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros Ramához keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, a rummal ízesítjük. Egyenletesen a tésztára kenjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a végefelé először a habfixálót, majd apránként a cukrot szórjuk bele. Egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk, a tetejére kakaóport szitálunk, és rövid időre behűtjük, hogy egy kicsit megdermedjen. Forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Flódni, ahogy mi készítjük » Ahogy én készítem a nyulat » Hókifli, ahogy én csinálom » Flódni, ahogy mi szeretjük
» Kuglóf ahogyan én szeretem » Tégy ahogy a kedved engedi » Pizza, ahogy én készítem » Pogi, ahogy én szeretem
» Hókifli, ahogy én tudom » Finom Gesztenyekocka » Wrap, ahogy mi szeretjük » Gyros ahogy én csinálom...
» Brassói, ahogy én készítem » Tiramisu ahogy én készítem » Sülthús ahogy mi szeretjük » Spenót - Ahogy én csinálom


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.