| Gazdag petrezselymes újburgonya saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 4 személy részére kb. 60 dkg apró szemű újburgonya 2 csokor nagyon zsenge sárgarépa 1 kis csomag friss újhagyma 4 db kisebb kemény húsú paradicsom 3 nagy csokor petrezselyemzöld 2 teáskanál olíva olaj Az öntethez: 4 evőkanál zöldborsos mustár 2 evőkanál hidegen sajtolt olíva olaj 2 evőkanál fehérborecet só és bors – ízlés szerint Elkészítés: A krumplikat folyó víz alatt zöldségmosó kefével alaposan megsikálom. Félbe vagy 4 hasábra vágom, hogy falatnyi, közel azonos méretű darabok legyenek. Sós vízben, épp csak annyiban, amennyi ellepi, 12-15 perc alatt puhára főzöm. A főzés ideje alatt megtisztítom a sárgarépákat, hagymákat, előbbieket kis hasábokra, utóbbiakat nagyon apró kockákra vágom. A petrezselyemcsokrokat olyan apróra vagdosom, amilyenre csak tudom. A paradicsomokat meghámozom, felkockázom. A főtt, még forró krumplikat szűrőkanállal tálra szedem, 2 teáskanálnyi olíva olajjal meglocsolom, hozzáadom a hagymakockákat, ráhalmozom a petrezselyemzöldet, alaposan összeforgatom. A burgonya főzővizét újra felforralom, 2 percre beledobom a sárgarépákat, szűrőlapáttal a petrezselymes burgonyához adom. Amíg kicsit hűlnek, összekeverem az öntetet. A paradicsomot óvatosan összeforgatom a többi zöldséggel, meglocsolom az öntettel. Kb. 1 órára lefedve hűtőszekrénybe teszem. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |