| Galuska paradicsomos gombával receptZöldséges ételek Hozzávalók: 50 dkg finomliszt 1+1 kiskanál só 2 tojás kb. 4,5 dl hideg víz 1 ek olaj 30 dkg csiperkegomba 1 vöröshagyma 15 dkg paradicsompüré 4 ek olaj só, bors, pár csepp citromlé, késhegynyi porcukor Elkészítés: A lisztet egy tálba szórjuk, megsózzuk, majd a tojásokat hozzáadjuk, ezután a vízzel összekeverjük éskidolgozzuk. Egy nagyobb lábasban 1 kiskanálnyi sóval ízesítve vizet forralunk, majd a tésztát beleszaggatjuk. Akkor kész, amikor a tészta mind feljött a víz felszínére és 1-2 percig főtt. Ezután a galuskát leszűrjük, jól lecsöpögtetjük. Az olajjal összekeverjük, így nem ragad össze. A hagymát és a gombát megtisztítjuk. Előbbit finomra, az utóbbit vékony szeletekre vágjuk. Egy magas falú serpenyőben, az olajon a hagymát megfonnyasztjuk. A gombát rádobjuk, nagy lángon 6-7 percig pirítjuk. Ezután belekeverjük a paradicsompürét, 1-1,5 deci vízzel hígítjuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés citromlével és porcukorral kellemesen pikánsra ízesítjük. 2-3 percig kevergetve forraljuk, majd tálaláskor a galuskára merjük. A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |