| Fűszeres csirkeszárny új zöldségekkel receptHúsételek Hozzávalók: 8-9 adaghoz: 12 csirkeszárny, 4 comb 2-3 evk libazsír só, 1 kk. szecsuáni bors, 1/2 kk. római kömény, 1/2 kk. lepkeszegmag, 1/2 tk. édeskömény, 3/4 tk. feketebors 2,5 kg újkrumpli 2-3 ek libazsír 2 cs. újhagymahagyma (a gumója már gömbölyű) 3 fej újfokhagyma 3-4 fej közepes gyöngyhagyma 3 közepes paradicsom 1,5-2 dl tyúk, csirke vagy zöldség alaplé 1 cs. petrezselyemzöld Köret mellé pluszban: 2-3 cs új sárgarépa 1-2 cs új fehérrépa (így nem csak a zöldje fogy el) Elkészítés: A fűszereket és annyi sót, amennyit a csirkére szántam serpenyőn megpirítottam, amint kihűlt, mozsárban finomra törtem. Közben a húst megtisztítottam, papírtörlővel felitattam a nedvességet róla. Megszórtam a sós fűszerkeverékkel, alaposan összeforgattam. Annyi ideig hagytam állni, míg a serpenyőben libazsírt hevítettem, és nagy lángon megpirítottam benne a húst, majd tepsibe szedtem és a visszamaradt zsírt is ráöntöttem. Lefóliáztam és 1/2 órára 200 fokra előmelegített sütőbe tettem, majd egy kicsit emeltem a hőfokon és fólia nélkül hagytam még további 20-25 percet tovább sülni. Az újkrumplit megpucolom és felkockázom, majd a forró libazsíron kissé megpirítom, felöntöm az alaplével és lefedve kis lángon párolom. 8-10 perc múlva hozzáadtam a felkockázott paradicsomot, az újhagymákat egészben, a többi hagymát pedig "gerezdekre" vágva. Még újabb 10 perc és készen is van. Amikor elkészült, adjunk hozzá egy jó nagy csokor apróra vágott petrezselyemzöldet. A körethez a bébirépát és a petrezselyem gyökeret megpucolom, vajon karamellizálok cukrot, dobok bele 2-3 babérlevelet is, majd átpárolom benne a répákat. Tanácsok: Tálaláskor a répákat a hús és a krumpli mellé adom. A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |