Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres búbospecsenye tarjából recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
A hús pácolásához és sütéséhez:
12 szelet tarja csont nélkül (120 dkg)
4 gerezd préselt fokhagyma
2 teáskanál só mentes sertés fűszerkeverék
1 csipet őrölt bors és kömény
1 mokkáskanál chili krém
6 evőkanál étolaj
1 dl félszáraz fehérbor

Töltelékhez:
8 db zsemle
8 dl tej
2 teáskanál vegeta
3 db tojás
1 db nagy fej vöröshagyma
1 db sárgarépa finomra reszelve
0.5 db biocitrom héja lereszelve
2 gerezd préselt fokhagyma
őrölt bors
szerecsendió reszelék
0.5 csokor vágott petrezselyem
1 evőkanál aprított friss snidling


Tetejére:
5 dkg reszelt Trappista
5 dkg reszelt Karaván sajt

Elkészítés:
A szárazra törölgetett tarjákat alaposan bemártogatjuk a fűszerekkel elkevert olajba. Pár órára vagy akár éjszakára a hűtőben tartjuk, többször átforgatjuk, így a húst mindenhol jól átjárja a pácolaj és ízes lesz.

A vegetát a tejbe keverjük, beleáztatjuk a zsemléket, 10 perc múlva alaposan kinyomkodjuk, mélyebb tálba tesszük, ráütjük a tojásokat, összeállítjuk. A hússzeleteket kivesszük a pácból, kellően besózzuk. A sütőt 200 fokra felmelegítjük.

Az ízes pácolaj felét tepsibe öntjük, egymás mellé beleigazítjuk a húsokat. Húsz percre a forró sütőbe helyezzük. A maradék pácolajat serpenyőbe öntjük, megfuttatjuk benne az apróra vágott vöröshagymát, rátesszük a reszelt répát, az áttört fokhagymát, citromhéjat, hozzáadjuk a tojásos zsemlét, átkeverjük, pár percig sütjük, amíg lazán összeáll.

Levesszük a hőről. Őrölt fűszerekkel, vágott petrezselyemmel, snidlinggel ízesítjük. Megkóstoljuk és szükség szerint még kevés sót keverünk a masszába. Az egyik oldalukon előbb párolódó, majd pirosra sült tarjákat megfordítjuk, búbokká formálva elosztjuk rajtuk a zsemlés tölteléket, aláöntjük a fehérbort, visszatoljuk a sütőbe. A hőmérsékletet 170 fokra csökkentjük, 30 percig sütjük, kivesszük a tepsit. A búbokra halmozzuk a reszelt sajtot, még 10 percre visszatoljuk a sütőbe. Légkeverésnél már elzárjuk a hőt, így is ráolvad a sajt.

Párolt, karamellezett őszi gyümölcsökkel vagy roppanósra sült vegyes zöldségcsíkokkal tálaljuk. Félszáraz fehérbor kívánkozik mellé.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres kukoricaleves » Fűszeres sajtos sonka » Fűszeres pogácsa » Fűszeres túró
» Almás-fűszeres csirkemell » Füszeres húsgombos » Fűszeres zöldbab » Fűszeres aprópecsenye
» Tavaszi zöldfűszeres leves » Fűszeres Mini Tortilla » Fokhagyma fűszeresen » Fűszeres csirkemáj
» Fűszeres-vajkrémes pogácsa » Zöld fűszeres hústekercs » Zöldfűszeres palacsinta » Fűszeres keksz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.