| Fűszeres búbospecsenye tarjából receptHúsételek Hozzávalók: A hús pácolásához és sütéséhez: 12 szelet tarja csont nélkül (120 dkg) 4 gerezd préselt fokhagyma 2 teáskanál só mentes sertés fűszerkeverék 1 csipet őrölt bors és kömény 1 mokkáskanál chili krém 6 evőkanál étolaj 1 dl félszáraz fehérbor Töltelékhez: 8 db zsemle 8 dl tej 2 teáskanál vegeta 3 db tojás 1 db nagy fej vöröshagyma 1 db sárgarépa finomra reszelve 0.5 db biocitrom héja lereszelve 2 gerezd préselt fokhagyma őrölt bors szerecsendió reszelék 0.5 csokor vágott petrezselyem 1 evőkanál aprított friss snidling só Tetejére: 5 dkg reszelt Trappista 5 dkg reszelt Karaván sajt Elkészítés: A szárazra törölgetett tarjákat alaposan bemártogatjuk a fűszerekkel elkevert olajba. Pár órára vagy akár éjszakára a hűtőben tartjuk, többször átforgatjuk, így a húst mindenhol jól átjárja a pácolaj és ízes lesz. A vegetát a tejbe keverjük, beleáztatjuk a zsemléket, 10 perc múlva alaposan kinyomkodjuk, mélyebb tálba tesszük, ráütjük a tojásokat, összeállítjuk. A hússzeleteket kivesszük a pácból, kellően besózzuk. A sütőt 200 fokra felmelegítjük. Az ízes pácolaj felét tepsibe öntjük, egymás mellé beleigazítjuk a húsokat. Húsz percre a forró sütőbe helyezzük. A maradék pácolajat serpenyőbe öntjük, megfuttatjuk benne az apróra vágott vöröshagymát, rátesszük a reszelt répát, az áttört fokhagymát, citromhéjat, hozzáadjuk a tojásos zsemlét, átkeverjük, pár percig sütjük, amíg lazán összeáll. Levesszük a hőről. Őrölt fűszerekkel, vágott petrezselyemmel, snidlinggel ízesítjük. Megkóstoljuk és szükség szerint még kevés sót keverünk a masszába. Az egyik oldalukon előbb párolódó, majd pirosra sült tarjákat megfordítjuk, búbokká formálva elosztjuk rajtuk a zsemlés tölteléket, aláöntjük a fehérbort, visszatoljuk a sütőbe. A hőmérsékletet 170 fokra csökkentjük, 30 percig sütjük, kivesszük a tepsit. A búbokra halmozzuk a reszelt sajtot, még 10 percre visszatoljuk a sütőbe. Légkeverésnél már elzárjuk a hőt, így is ráolvad a sajt. Párolt, karamellezett őszi gyümölcsökkel vagy roppanósra sült vegyes zöldségcsíkokkal tálaljuk. Félszáraz fehérbor kívánkozik mellé. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |