| Fonott kakaós kalács (isteni finom) receptSütemények, édességek Hozzávalók: Töltelék: 25 dkg sütőmargarin 20 dkg kristálycukor 1 cs vaníliás cukor 3 evőkanál kakaó Tészta: 4 dl tej 3 tojás sárgája 2 evőkanál olaj 30 dkg liszt 8 dkg kristálycukor 2 káváskanál só 30 dkg liszt 5 dkg élesztő Elkészítés: Töltelék: A margarint beleteszem egy tálba és a mikróba felolvasztom, majd az összes többi hozzávalót beleteszem és jól elkeverem. (Mindig ezzel kezdem, mert mire kész a tészta, addigra megfelelő szilárdságú lesz a kenéshez.) Tészta: Én kenyérsütőgéppel dolgozom, a hozzávalókat olyan sorrendbe rakom a gépbe, ahogy leírtam. A gép szépen megdagasztja - addig pihi :). Ha kész a tészta, akkor egy alaposan belisztezett gyúródeszkára öntöm és még átgyúrom egy kis liszttel (nagyon lágy a tészta, nem kell megijedni). Ezután 6 egyforma részre osztom a tésztát. (2 fonottkalács lesz belőle.) 3-mat kisodrok szép vékonyra (egy kicsit lisztezni kell, hogy ne ragadjon a sodrófára), megkenem a töltelékkel és felcsavarom (persze egyenként), majd ezt a hármat szépen összefonom. A maradék 3 kupacból is elkészítem a kalácsot. A kalácsokat kimargarinozott őzgerinc formába teszem és már mehet is a sütőbe. Nekünk villanysütőnk van, először 20-25 percet sül alsó lángon, majd 5-ös fokozaton fojtatom tovább. Ezzel a kaláccsal hódítani lehet szerintem. :) Jó étvágyat hozzá. Tanácsok: Tűpróbával ellenőrzöm, hogy készen van e. Ha már a színe jó, akkor lekenem a tejét tejjel és még bent hagyom egy kicsit. Ha jó a színe, de belül még nyers egy kicsit, akkor letakarom alufóliával (természetesen a tejes lekenés itt sem marad el). A receptet beküldte: Katoca5 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |