| Fokhagymás sült tőkehalfilé sütőben sült burgonyával receptHalas ételek Hozzávalók: Személyenként 1 db tőkehal-filé 1 fej fokhagyma só bors tej liszt őrölt pirospaprika étolaj Köretnek burgonya Elkészítés: A tőkehal-filét megsózzuk, borsozzuk, a megtisztított fokhagymát vagy ráreszeljük, vagy fokhagymanyomón rányomjuk. Annyi tejet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Egy éjszaka hűtőszekrényben tartjuk jól lefedve, hogy az ízek összeérjenek. Másnap, sütés előtt a tejet papírtörlővel alaposan leitatjuk a halszeletekről, majd mindegyiket paprikás lisztbe mártjuk és forró olajban szép pirosra sütjük. Köretnek bármilyen burgonya megfelel, én most - mivel még bőven van "öreg" krumplink - sütőben, héjában megsütött burgonyával és paprika/paradicsom salátával tálaltam. Ez utóbbihoz 2 paprikát és 2 paradicsomot jó vékonyan felszeleteltem. Sóztam, borsoztam, majd rányomtam egy citrom levét és bazsalikommal szórtam meg. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |