| Fokhagymás-petrezselymes csirkeleves receptLevesek Hozzávalók: 1 db pici csirke( kb. 80 dkg) 2 ek. olaj 5 gerezd fokhagyma 1 ek. liszt 1dl tejföl 1 csomó petrezselyemzöld 1 mk.őrölt fehér bors ízlés szerint só Elkészítés: A csirkét négy darabba vágjuk, majd felforrósított olajon mindkét oldalát átpirítjuk. Felöntjük egy liter vízzel,sózzuk-borsozzuk és puhára főzzük.Közben a fokhagymát pépesre zúzzuk, majd hozzáadjuk a csirkeleveshez.Ha a hús megpuhult, kiszedjük a levesből. Kicsontozzuk és kockákra vágva tesszük vissza a levesbe.A lisztet elkeverjük a tejföllel, óvatosan a forrásban lévő levesbe öntjük, s ha jól kiforrt, elzárjuk a gázt alatta. Végül megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |