| Fokhagymás oldalas sült almával receptEgytálételek Hozzávalók: 1 nagyobb sertésoldalas (kb. 1 kg), 3 gerezd fokhagyma, 1 csipetnyi őrölt köménymag, 1 mokkáskanál szárított majoránna, 1 evőkanál paprikakrém, 3 evőkanál olaj, 2 nagy fej vöröshagyma, 4 alma, só, bors Elkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk, a fokhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütőben 2. fokozat) előmelegítjük. A paprikakrémbe belekeverjük a fűszereket, a fokhagymát, sóval és borssal ízesítjük. A húst mindenhol jól bedörzsöljük vele. Tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olajjal, kevés vizet öntünk alá, és a sütőben kb. 1,5-2 órát sütjük. Ha az oldalas már puha, a megtisztított hagymát és a héjas almát cikkekre vágjuk, az alma magházát eltávolítjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) melegítjük, a hagymát és az almát a hús mellé tesszük, és még 5-10 percen át sütjük, hogy az alma is átsüljön. Amikor elkészült, kivesszük, majd az oldalast a bordacsontok mellett feldaraboljuk, és a szaftjával, a sült hagymákkal és almákkal tálaljuk. Tanácsok: Az oldalas akkor finom, ha annyira megpuhul, hogy szinte leválik a csontról. Érdemes mérsékelt hőfokon minél hosszabb ideig sütni. Közben gyakran locsolgathatjuk a saját levével. Ha nagyon elfőtt volna, kevés forró vizet csorgassunk a tepsibe, de nagyon óvatosan, nehogy sisteregve ránk fröccsenjen. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |