| Fokhagymás-narancsos sült csirke receptHúsételek Hozzávalók: 2 narancs, 3 evőkanál olaj, ½ kg bébispenót, 1 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál méz, 1 teáskanál friss őrölt gyömbér, ½ teáskanál kukoricakeményítő, ½ kg csirkemell csíkokra vágva, ¼ teáskanál só, ¼ teáskanál bors, 3 gerezd fokhagyma pépesítve. Elkészítés: Filézz ki egy narancsot, tedd félre. A másik narancsnak facsard ki a levét, közel egy decire lesz szükséged. Hevíts fel 1 evőkanál olajat, és kissé fonnyaszd meg rajta a spenótot. Szűrd le, és tartsd melegen. Közben keverd el a narancslevet a szójaszósszal, a mézzel, a gyömbérrel, és a keményítővel, tedd félre. Szórd meg a csirkét sóval és borssal, és hevítsd fel a maradék két evőkanál olajat. Futtasd meg rajta a fokhagymát, majd add hozzá a csirkét, és süsd fehéredésig. Keverd hozzá a narancsos szószt, és addig főzd együtt a hússal, míg be nem sűrűsödik. A spenótot melegítsd fel kissé, oszd el négy tányéron, helyezd rá a filézett narancsgerezdeket, majd szedd mellé a csirkét. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |